Smaczne, zdrowe, lekkostrawne potrawy wegetariańskie, które wzmacniają i oczyszczają organizm. To właśnie takie dania przygotowywać będą uczestniczy Warsztatów Gotowania. Zajęcia odbywają się w Warszawa przy ul. Majdańskiej 30/36 (Grochów) – Zespół Szkół Gastronomiczno -Hotelarskich w godz. 10.00 - 15.00.
Oto terminy:
12 września 2009 - "ZDROWE PRZETWORY DOMOWE - część I " – przetwory, jako jeden z najlepszych sposobów przechowywania żywości - jednogarnkowe potrawy, powidła, przeciery, kompoty, itd. które w jesienne lub zimowe dni smakują szczególnie, a do tego są pełnowartościowym pożywieniem. Są dni, ze się spieszysz – otwórz taki słoik z jednogarnkowym daniem, podgrzej zawartość, ugotuj do tego kaszę lub ryż i posiłek gotowy.
13 września 2009 - "BABIE LATO W TWOJEJ KUCHNI"- czyli jak odżywiać się w tej porze roku, aby zachować zdrowie. Usuwanie letniej wilgi z organizmu poprzez odżywianie, aby uniknąć przeziębień i wszelkiego rodzaju infekcji. To czas wzmacniania układu trawiennego, co prowadzi do silnego układu odpornościowego.
26 września 2009 - "ZDROWE ODŻYWIANIE DZIECI"- zapobieganie ciągłym
przeziębieniom i infekcjom u dzieci, wzmacnianie osłabionego układu odpornościowego, jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji, wzmacnianie układu trawiennego i niwelowanie łaknienia na słodycze, przyczyna ADHD i jak temu zapobiec, przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
!!! NOWOŚĆ !!!
10 października 2009 - "ZDROWE PRZETWORY DOMOWE - część II "
24 października 2009 - "JAK ODŻYWIAĆ SIĘ JESIENIĄ?" – odżywianie jesienią,
aby zachować zdrowie i nie chorować w tych zimnych i wilgotnych porach roku. To czas wzmacniania płuc oraz jelita grubego np. zapobieganie zaparciom. Ciągłe wzmacnianie układu odpornościowego.
Więcej informacji: www.piecsmakow.com.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz