2 sty 2009
Ekologiczny Catering w trakcie Monachijskiego Festiwalu Kulturalnego
Ekologiczne kebaby, pizza czy też prażona kukurydza - to tylko niektóre ze składników menu dostępnego w trakcie monachijskiego Festiwalu Kulturalnego. Impreza odbywa się dwa razy w roku: latem i zimą.
Przez festwialowe imprezy przewija się około 1 miliona osób. Każdy festiwal niesie ze sobą potrzebę zamówienia około 30 ton mięsa 50 ton ziarne i mąki, 83 ton sałaty, owców i warzyw oraz 70 ton ziemniaków i ryżu - relacjonował niemieckiemu portalowi Organic.Info, Norbert Kessler odpowiedzialny za catering festiwalu. Jest on także odpowiedzialny za to, by żywność i sposoby jej przygotowywania były zgodne z zasadami ekologicznego rolnictwa. Według szacunków firmy Toolwood, około 90% jedzenia serwowanego w trakcie festiwalu to BIO żywność.
Więcej o imprezie na stronach:
http://www.organic-market.info/web/Europe/Germany/Tollwood/220/228/0/4858.html
http://www.tollwood.de/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz